Hopp til innholdet
Home » Blogg » Klassikere du bør ha lest minst én gang i livet

Klassikere du bør ha lest minst én gang i livet

  • av
En kopp på toppen av tre bøker i vinduskarmen.

En klassisk roman er en type bok som representerer sjanger eller skrivestil som gir et bidrag til litteraturen. Det finnes flere klassikere innen alt fra skrekk til romantikk som har blitt lest av folk i hele verden. Flere av klassikerne har også endret hvordan ulike sjangre har tatt retningen.

Les deg gjennom klassikerne

The Great Gatsby av F. Scott Fitzgerald er en bok som ofte går igjen. Den ble publisert for nesten et århundrer siden. Handlingen tar for seg utforskningen av klasse, samfunn og det falske løftet om at penger kan kjøpe lykke. Gjennom romanen følger du Gatsbys jakt på sin første kjærlighet.

Their Eyes Were Watching God av Zora Neale Hurston var forut sin tids skildring av en sterk farget kvinnelig hovedperson. Den sentrerer seg om livet, kjærligheten og tapene til Janie Crawford som er en middelaldrende kvinne. Handlingen følger henne fra fra tenårene til en selveiende kvinne. Dette kan være en viktig og spennende lesing for deg.

En lenge elsket klassiker

Pride and Prejudice av Jane Austen tar for seg en komplisert kjærlighetshistorie til Elizabeth Bennet og Mr. Darcy. Klassikere du bør ha lest minst én gang i livet er absolutt denne romanen. Du har moderne tolkninger av romanen i Bridget Jones’s Diary og Prejudice and Zombies av denne tidløse romanen.