Bøker på nett

Daglig leser en av fire bøker

Borti tretti prosent av oss leser daglig bøker. Nærmere en time hver dag henger disse av oss over bøkene. Siden tusenårsskiftet har lesingen økt i Norge og bøker på nett har sikkert sin del av æren for det. Det er skjønnlitteratur vi leser mest og det er fortsatt kvinner som leser mest på fritiden. Forskjellen mellom kjønnene er ikke like tydelige når vi er unge og da må vi ofte lese det samme på skolen og i studietiden. Etter noveller er det barne- og ungdomsbøker det leses mest av og deretter bøker om samfunn og politikk.

Trolig har pandemien hjulpet på leselysten til mange. Vi har fått mer tid, blant annet i spart reisevei. Og en del også bedre råd siden det er mye å bruke pengene på.

Bøker på nett

Bøker på nett

Nettsalg betyr også at den kan være lettere å gi ut sine egne bøker. Veien fra notater til utgitt bok blir kortere og kortere. Dermed får vi enda mere å velge mellom.

Om du har en forfatterspire i magen kan du nå enkelt utgi din egen bok. Det fine med det, er at du først betaler for trykk når noen har kjøpt den. Det beste er selvsagt at mye kan publiseres som ellers ikke ville sett dagens lys.

Fantasy er alltid populært

Selv om vi leser mye noveller selger også fantasy og humor godt som sjangre. Bøker på nett selges i alle sjangre og formater. Det selges fortsatt mye fantasy både som noveller og som tegneserier. Er det noe vi kan trenge er det litt dagdrømming.

Både voksne og barn leser en del, både i fritiden og ellers. Mens vi fortsatt går på skolen leser jenter og gutter omtrent like mye. Senere når vi blir voksne er det kvinner som leser mest på fritiden. Frem til vi blir pensjonister og vi har tid til å lese mye igjen.

Aldri lei av bøker?

Det er godt mulig å bli litt lei. Da kan man gjøre andre ting, eller lese enklere litteratur eller bare lese sladder. Det er mange måter å lese på og en del av oss leser flere ting samtidig. Det kan være både pensum og faglitteratur på dagtid. Og noveller og fantasy på kveldene. Dyrk leselysten og les et sted du er i fred.

Lesero heter det, og det av en grunn. Har du et sted for deg selv hvor ingen forstyrrer deg vil du sannsynligvis få med deg mer og bli mere oppslukt av det du leser. Å lese er en fin måte å koble av på, så skap din egen lille leseboble og sørg for å ikke bli forstyrret av mobilen.